Tränings tips.

Postat den: 2014-01-19 @ 22:08:15 | Allmänt | Kommentarer (0)

Hej allihop. Tänkte ge er med lite mer spända och ostadiga hästar&ponnyer ett tips på övning. 
Jag själv har testat denna övning och det funkar verkligen super bra och det ger resultat efter varje gång jag tränar på detta sätt. 
Du sätter ut en bom serie. En serie med cirka fem bommar med tre meters mellanrum, alltså som en studs. Du kommer i avslappnad och fräsh galopp, ramar in hästen och försöker sikta på mitten av alla bommar. om det känns bra lägger du till tre-fem bommar till och fortsätter. 
Efter några fungerande försök så höjer du upp bomarna till ca 40-50cm alltstå en sockerbit uniefär. Du kommer i omgångar och ramar in hästen och siktar på mitten. lägg gärna någon volt före eller efter så hästen slappnar av och kommer ner i varv lite. när det väl fungerar så byter du ut serien till tre kombinaton fast med en galoppbom mellan varje upphöjda hinder så att det inte blir något fullsatt galoppsprång mellan. så det bli uniefär som en studs fast med tre högre hinder och mellan bommarna ligger på marken. 
 
Denna övning gör att hästen slappnar av mer och du får ryggmusklerna att jobba mer vilket leder till mer spänst i hoppen men din häst är fortfarande avslappnad och vinglar inte lika mycket. Du själv blir stadigar som ryttare och du hittar rhytm mycket lättare. En övning jag starkt rekomenderar! 
 
 

* inspiration *

Postat den: 2014-01-19 @ 12:21:03 | Allmänt | Kommentarer (0)

 

Men snälla.

Postat den: 2014-01-18 @ 12:34:47 | Allmänt | Kommentarer (1)

Snälla. Jag skriver ett inlägg om min åsikt runtomkring stil på svenska mästerskapen och får direkt kommentarer om att allt jag skriver är fel. Jag tänkte gör en video blogg och förklara exakt hur jag menar och tänker. Det blir missförstånd jätte lätt. Tänkte bara skriva ut det så får ni en video nu i helgen om hur jag igentligen menar. 

Fick en önskan om att skriva ut ett inlägg där jag skulle skriva om de allra finaste ponnysarna jag ridit. Vad tycker ni? Låter det bra.

För övrigt så kommer det snart ut en tävling på bloggen med ett riktigt nice pris. Håll koll! 




mina förebilder #2

Postat den: 2014-01-16 @ 08:44:00 | Allmänt | Kommentarer (0)

Min förebild #2. En förebild jag haft sen starten av min karriär är självklart Peder Fredricson. Peder har så sjukt bra upplägg för sina hästar och han gör verkligen det lätt för sina hästar. Peder är mån om vad han gör och han har så sjukt bra hålling på sina hästar. Han ridstil är verkligen det bästa jag sett, han sätt att rida igenom de stora banorna och hans sätt att tänka och planera hela banan. Det är sjukt. 
Jag har verkligen sett allt som händer innan och efter start och han är sjukt konsentrerad och han vet vad han gör och om det går fel vet han exakt vad han kan göra så att det blir bättre. Hans olika träningar och tips är verkligen någonting som jag lär mig av, jag testar ofta hans tränings tips och det fungerar super. Verkligen Creed till honom. 
 
Detta VOLKSWAGEN täcke äger jag, sjukt.
 
Film från min träff med Peder Fredricson.

Stil under ponny SM.

Postat den: 2014-01-15 @ 14:25:54 | Allmänt | Kommentarer (6)

Som ni säkert märkt har svenska ridsportsförbundet infört stil under ponny SM. Det finns både nackdelar och fördelar med detta men från min sida ser jag faktiskt inte grejen med stil, dom säger att barnen med dom lite ''lugnare/långsammare'' ponnyerna inte har någon chans till medalj annars. Dom säger att barnen som tävlar svenska Mästerskapet som är ett utav de svåraste mästerskapen är våra framtida elit ryttare, dom vill ha stilig och ren ridning i tillexempel världscupen, OS, EM, VM. Men nu ska vi tänka på hur det kommer bli nu? Det är som att vända meningen. Nu kommer inte barnen med dom lite ''hetare/piggare'' ponnysarna ha chans till medalj. Det är inte rättvist. Inprensip ingen unge på dom små starka och pigga B ponnysarna har någon chans att rida snyggt då dom själva måste tänka på att hålla deras hästar i ett ''oriksabelt'' tempo, vilket kan leda till att dom rör lite mer på händerna och får lite ''flängigt'' överliv. Detta kommer kunna leda till mindre ekipage under svenska mästerskapet och det kommer bli mindre starter, för att barnen med de piggare ponnysarna inte kommer ha någon chans att vinna medalj.
 
Jag tycker att stil är något vi kan införa som ett ''extra pris'' i SM kvalen så att det finns ett pris för *bästa stil* och ett pris för *bästa tid* och i tid kommer det ju självklart krävas som på en riktig tävling att man ska gå nolla för att kunna vinna på sin tid. 
 
Jag vill bara få fram att jag verkligen tycker att alla medaljörer under alla SM är värdiga sina medaljer så att detta inte blir något missförstånd. 
 
Detta var min åsikt. Dela gärna med er av era tankar och åsikter kring detta? 
 
 

Hur och när?

Postat den: 2014-01-13 @ 14:44:40 | Allmänt | Kommentarer (3)

Hur och när vart jag så duktig som jag är idag. Ska jag vara helt ärlig har jag vart väldigt ''självlärd'' under 2012-2013. Men några jag vill tacka sjukt mycket är Olivia och Isabelle.
Olivia äger då en ponny som heter Winston som ni säkert kommer få läsa några rader om, Olivia ägde även saknade Silver som jag lärde mig sjukt mycket på. Jag var hemma hos olivia väldigt mycket under 2013 och hon har verkligen lärt och hjälpt mig sjukt mycket. Under den tiden har jag som mest ridit Silver, vilket hon hjälpte mig med och det är jag tacksam för. I början tog det mig ett helt ridpass att få Silver avslappnad men efter någon månad så gick det som en klocka. Just nu fortsätter hon lära och hjälpa mig fast nu får jag sitta på Winston eller någon av storhästarna hemma hos dem. Så Olivia har en sjukt stor del av min ridning idag och det kommer jag vara evigt tacksam för. 
 
Isabelle red jag hos väldigt mycket hos under 2012 och lärde mig väldigt mycket där med. Jag fick rida hennes sjukt fina storäst VaidaH. Men jag red alltid då på hennes ponny Miramis, Jag kan erkänna att den ponnyn har tagit mig från 0 till 100. En riktig läromästare. Isabelle hjäpte mig varje dag och jag utvecklades sjukt mycket ju längre det gick. Jag har fått sånna sjukt fina menignar av Isabelle så dom kommer nog aldrig lämna mitt huvud. Hon har hjälpt mig både fysikst och psykiskt. Hon gjorde mig till en helt ny ryttare, vilket jag oxå är evigt tacksam för. Att dom har lärt och jälpt mig så mycket som dom gjort är sjukt. Dom har ställt upp till 100 för mig hela tiden.  
 
Tack Så sjukt mycket! 
 
Miramis och jag
        
 
Vaida H och jag
 
 
Munsboro Silvermint *Silver* och jag
 
 


Tillbaka till startsidan